top of page
Zoeken

Schelpen isolatie onder de vakantie huisje

De naam zegt het al. Isolatie van schelpen. De vloerisolatie van onze vakantiewoningen zijn voorzien van Schelpen isolatie.


Een natuurlijk alternatief voor het isoleren van onze vakantiewoningen


Schelpenisolatie is het enige 100% natuurlijke isolatiemateriaal waar geen chemische toepassingen aan te pas zijn gekomen. Schelpen hebben als eigenschap stijgende vochtige lucht vast te houden, een goede warmte isolatie en zijn ideaal als vloerisolatie omdat het redelijk eenvoudig is aan te brengen. Daarnaast wordt bij het winnen van de schelpen gezorgd dat het Ecosysteem niet wordt aangetast.


Wist je dat schelpen isolatie waarschijnlijk de oudste vorm van isolatie is?


Een andere toepassing met schelpen op Terschelling


Wanneer u eropuit trekt met de fiets vanuit uw vakantiewoning kunt u het niet missen. Het zacht knisperen van de schelpen onder uw fietsbanden.

Kilometers fietspad op Terschelling is aangelegd met gebruik van schelpen. Het gebruik van de schelpen voor de fietspaden is terug te zien in de flora langs de fietspaden. De schelpen zijn zeer kalkhoudend en hierdoor groeien planten die goed getijen op kalk langs de kilometers lange fietspaden van schelpen.

Zeker voor de flora liefhebber die het eiland bezoekt is het bijzonder om zo'n diversiteit aan flora aan te treffen terwijl de schelpen onder de banden van je fiets kraken.

51 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page